Filtruj
wyczyśćSzukaj tutaj
Joga odmłodziła jej umysł, ciało i ducha. I dała wiarę w życie. Heidi Williams, joginka, która na Instagramie ma 135 tysięcy fanów i zdjęcia tak piękne, że nie możemy od nich oderwać oczu, wyznała skrywaną latami prawdę.
Pomelo to największy owoc z rodziny cytrusów. Jasny miąższ jest pełny wartości odżywczych, a do tego niskokaloryczny, dlatego też polecany osobom na diecie. Właśnie teraz niska cena pomelo zachęca do zakupu. Dlaczego warto jeść pomelo?
Trenerka fitness, która zmienia swoje podopieczne nie do poznania postanowiła podzielić się z fanami swoją własną „metamorfozą”. Jej szczupłe i zadbane ciało dzięki programowi, który stworzyła stało się umięśnione i jeszcze bardziej smukłe. Co jest sekretem jej figury?
Błonnik pokarmowy to element niezbędny w codziennej zdrowej diecie. Dzięki niemu pożywienie ma większą objętość i jednocześnie taką samą energetyczność. Oznacza to, że jedząc produkty bogate w błonnik pokarmowy odczuwamy szybciej i na dłużej uczucie nasycenia, a nie dostarczamy więcej kalorii. Dzieje się tak, gdyż nasz przewód pokarmowy nie wykorzystuje błonnika jako źródła energii, a jedynie jako tzw. „materiał balastowy”.
Brak słońca, dieta uboga w cenne dla organizmu minerały, brak witamin – to wszystko powoduje, że organizmowi ciężko dostosować się do zmian, które niesie za sobą kolejna pora roku, dlatego nie dla wszystkich nadejście wiosny oznacza zastrzyk energii i chęć do działania. Niektórzy odczuwają w tym okresie osłabienie, brak koncentracji i senność. To może być wiosenne przesilenie. Jak skutecznie sobie z nim radzić i cieszyć się zdrowiem oraz dobrym samopoczuciem.